TOP-4.2.1-16-BK1-2017-00004 “Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kalocsán”

 

 

 


TOP-4.2.1-16-BK1-2017-00004

Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kalocsán

 

A projekt alapadatai:

A kedvezményezett neve:                          Kalocsa Város Önkormányzata

A projekt címe:                                            Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kalocsán

A szerződött támogatás összege:              202.000.000 Ft

A támogatás mértéke:                                 100%

A projekt befejezési dátuma:                     2020.12.16.

A projekt azonosító száma:                        TOP-4.2.1-16-BK1-2017-00004

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt keretében Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Központja részére egy új telephely létrehozása valósult meg a Malom utca 3. szám alatt, egy korábban üres, kihasználatlan épület infrastrukturális felújításával.

Az épülettel egy udvarban (Malom u. 5.), nyaktaggal elválasztva, újonnan létesült épületben kapott helyet 10 évvel ezelőtt az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona (ÉNO) egy HEFOP pályázat keretében, mely szintén a szociális alapszolgáltatások közé tartozik. A fejlesztéssel érintett épületben került elhelyezésre a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés, a nappali ellátás (idősek klubja) és a család és gyermekjóléti szolgáltatás, melyek korábban a Kalocsa, Bem apó utca 19. szám alatt kaptak helyet, illetve a Család és Gyermekjóléti Központ, mely a Kalocsa, Szent István király út 35. szám alatt, az önkormányzat épületében volt korábban megtalálható.

A fejlesztésre került alapellátások korábbi infrastrukturális kapacitásai nem voltak megfelelőek, nem teljesítették a jogszabályi háttér által előírtakat, a szolgáltatást ellátó személyeknek nem volt megfelelő a szükséges irodai és szociális helyiségekkel való ellátottsága.

A projekttel megvalósult az épületnek az OTÉK előírásoknak megfelelő, projektarányos akadálymentes felújítása, amely magába foglalja a többfunkciós közösségi teret, a kiscsoportos foglalkozások színtereit, családbarát funkcióként játszószobát, a pihenőszobákat, a nappali ellátással kapcsolatos feladatokat kiszolgáló irodákat, szociális helyiségeket. Energiatakarékos megoldásként födémszigetelés, homlokzati szigetelés, külső nyílászárócsere, teljes épületgépészeti és elektromos felújítás, korszerűsítés valósult meg.

A projekt keretében tálalókonyha került kialakításra, mely kizárólag a szociális alapszolgáltatásokhoz kapcsolódó étkeztetést látja el.

 

Megjelenések:

 

https://www.kalohirek.hu/kalocsa-megujul/megujulhat-a-malom-utcai-szocotthon-202-millio-szocialis-alapszolgaltatasok-fejlesztesere

http://www.kalocsa.hu/202-millio-forintot-nyert-onkormanyzatunk-szocialis-alapszolgaltatasok-fejlesztesere/

https://www.orientpress.hu/cikk/2018-02-07_csaknem-harommilliard-forintot-fordithat-fejlesztesre-kalocsa

https://magyaridok.hu/belfold/csaknem-harommilliard-forintot-fordithat-fejlesztesre-kalocsa-2773207/

http://www.kalocsatv.hu/az-utolso-top-palyazat-sikeres-volt-202-millio-jut-szocialis-alapszolgaltatas-fejlesztesre/

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/csaknem-3-milliard-forintot-fordithat-fejlesztesre-unios-forrasokbol-kalocsa-1198467/

http://www.kalocsa.hu/megkezdodnek-top-fejlesztesek-kalocsan/

http://kalocsahirado.hu/gazdasagelenkites-ovodafejlesztes-foglalkoztatas-osztonzes-kezdodnek-a-top-fejlesztesek-kalocsan