TOP-4.2.1-16-BK1-2017-00004 “Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kalocsán”

 

 

 

 

 

 


TOP-4.2.1-16-BK1-2017-00004

Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kalocsán

 

A projekt alapadatai:

A kedvezményezett neve:                               Kalocsa Város Önkormányzata

A projekt címe:                                                  Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kalocsán

A szerződött támogatás összege:                 202.000.000 Ft

A támogatás mértéke:                                     100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:       2020.03.31.

A projekt azonosító száma:                            TOP-4.2.1-16-BK1-2017-00004

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Központjának egy új telephely létrehozása a Malom utca 3. szám alatt, egy jelenleg üres, kihasználatlan épület infrastrukturális felújításával.

Az épülettel egy udvarban (Malom u. 5.), nyaktaggal elválasztva, újonnan létesült épületben kapott helyet 10 évvel ezelőtt az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona (ÉNO) egy HEFOP pályázat keretében, mely szintén a szociális alapszolgáltatások közé tartozik. A fejlesztéssel érintett épületben kerül elhelyezésre a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés, a nappali ellátás (idősek klubja) és a család és gyermekjóléti szolgáltatás, melyek jelenleg az intézmény székhelyén, Kalocsa, Bem apó utca 19. szám alatt találhatóak, illetve a Család és Gyermekjóléti Központ, mely jelenleg a Kalocsa, Szent István király út 35. szám alatt, az önkormányzat épületében található.

A fejlesztendő alapellátások jelenlegi infrastrukturális kapacitásai nem megfelelőek, nem elégítik ki a jogszabályi háttér által előírtakat, a szolgáltatást ellátó személyeknek nem megfelelő a szükséges irodai és szociális helyiségekkel való ellátottsága.

A projekttel megvalósul az épületnek az OTÉK előírásoknak megfelelő, projektarányos akadálymentes felújítása, amely magába foglalja a többfunkciós közösségi teret, a kiscsoportos foglalkozások színtereit, családbarát funkcióként játszószobát, a pihenőszobákat, a nappali ellátással kapcsolatos feladatokat kiszolgáló irodákat, szociális helyiségeket. Energiatakarékos megoldásként födémszigetelés, homlokzati szigetelés, külső nyílászárócsere, teljes épületgépészeti és elektromos felújítás, korszerűsítés valósul meg.

A projekt keretében tálalókonyha kerül kialakításra, mely kizárólag a szociális alapszolgáltatásokhoz kapcsolódó étkeztetést látja el.

 

Megjelenések:

https://www.kalohirek.hu/kalocsa-megujul/megujulhat-a-malom-utcai-szocotthon-202-millio-szocialis-alapszolgaltatasok-fejlesztesere

http://www.kalocsa.hu/202-millio-forintot-nyert-onkormanyzatunk-szocialis-alapszolgaltatasok-fejlesztesere/

https://www.orientpress.hu/cikk/2018-02-07_csaknem-harommilliard-forintot-fordithat-fejlesztesre-kalocsa

https://magyaridok.hu/belfold/csaknem-harommilliard-forintot-fordithat-fejlesztesre-kalocsa-2773207/

http://www.kalocsatv.hu/az-utolso-top-palyazat-sikeres-volt-202-millio-jut-szocialis-alapszolgaltatas-fejlesztesre/

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/csaknem-3-milliard-forintot-fordithat-fejlesztesre-unios-forrasokbol-kalocsa-1198467/

http://www.kalocsa.hu/megkezdodnek-top-fejlesztesek-kalocsan/

http://kalocsahirado.hu/gazdasagelenkites-ovodafejlesztes-foglalkoztatas-osztonzes-kezdodnek-a-top-fejlesztesek-kalocsan