Tájékoztatás a Magyar Telekom Nyrt. Kalocsa, 48-as házak területén végzett hálózatépítés kivitelezési munkái kapcsán

Tisztelt kalocsai lakosok!

A Magyar Telekom Nyrt. Kalocsa, 48-as házak területén végzett hálózatépítés kivitelezési munkái kapcsán – a Kivitelező által kiadott ütemterv alapján – a következő tájékoztatást tesszük közzé:

Kalocsa, 48-as házak területén a Pataji út 2. számtól a Pataji út 38. számig  irányított fúrásos technológiával földes alépítmények hálózat építési munkák kezdődnek. ( Az 51.sz. főút 116+621 – 117+464 km sz. között a közúttal párhuzamosan, a 116+717 km sz.-ben a közutat keresztezve új földkábeles alépítmény építése történik.)

A terv szerint az irányított fúrásokhoz a kijelölt helyeken indító és fogadó gödröket létesítenek. 9 db átfúrás készül, a leghosszabb 57 m, a legrövidebb 21 m lesz. Ezen szakaszok környékén egy 25 tonnás DAF teherautóval dolgoznak ( frsz.: NAZ-194), ami a munkagépet szállítja, és annak 50 m-es körzetében kell tartózkodnia (a vízellátás miatt). Kivitelező a munkát igyekszik úgy elvégezni, hogy ne legyen szükség ideiglenes forgalmi korlátozásra. 

A munka kezdése 2022. április 25. (hétfő), befejezése várhatóan 2022. május 14. (szombat).

Az adott szakaszon az alépítmény hálózat nyomvonalának helyreállítása időjárástól függően történik.

A munkavégzések időtartama  hétköznapokon : 08-18 óra .(Amennyiben a tervezett időpontokban az időjárás valamely napon annyira kedvezőtlen, hogy kültéri munka nem végezhető, abban az esetben előfordulhat szombati munkavégzés is (egyeztetés alapján).

A területeken az ott lakókat szórólapokkal Kivitelező kiértesíti.

A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. 

Kérjük szíves türelmüket, megértésüket!

Kalocsa Polgármesteri Hivatal
Városüzemeltetési csoport