Átvette megbízólevelét Kalocsa új polgármestere és képviselő-testülete

Ünnepélyes keretek között október 21-én délután 3-kor került sor a Városházán az idei helyhatósági választáson az elkövetkező ötéves ciklusra megválasztott polgármester és képviselők megbízólevelének átadására sok meghívott városi elöljáró és méltóság, testvérvárosi képviselők, a helyi és regionális sajtó képviselői és érdeklődők jelenlétében.

A Himnusz elhangzása után dr. Beszedics Orsolya, a Helyi Választási Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket, és ismertette a 2019. október 13-i önkormányzati választás végeredményét.

Kalocsa város polgármestere a 2019-2024-es ciklusra dr. Filvig Géza.

A képviselő testület egyéni mandátumot szerzett tagjai: dr. Körmendy Szabolcs, Simon Zoltán, Kákonyi István, Tihanyi Tiborné, Schmidt Rajmund, Pécsi Vivien, Jánosi György, Király Róbert, kompenzációs listáról mandátumot szerzett képviselők: dr. Bagó Zoltán, Szabó Balázs, Balogi József László.

Német nemzetiségi önkormányzat: Arnold Adrien, Fuszenecker Bernadett, Lovász Csabáné

Horvát nemzetiségi önkormányzat: Ivó Mária, Markó Mónika, Mácsai Róbert Mátyásné

Roma nemzetiségi önkormányzat: Sztojka István, Sztojka Mariann, Rostás Tünde, Sztojka Istvánné, Egri András

Beszedics Orsolya ezután először a polgármesternek, majd a képviselőknek is átadta megbízólevelét.

Az ünnepélyes aktus után dr. Filvig Géza polgármester mondott rövid köszöntőt, gratulált és kívánt eredményes munkát az új testületnek. Megfogalmazta: október 13-án egy olyan testületi összetétel kapott bizalmat, mely záloga lehet annak, hogy a város elinduljon egy 21. századhoz méltó fejlődés útján. A mai ünnepélyes aktussal a jogi felhatalmazást is megkapta a testület, hogy elkezdje a munkát, melyhez együttgondolkodást, folyamatos párbeszédet kért és kívánt.

Kihangsúlyozta: a városi elöljárók és méltóságok meghívásával, s hogy a jelenlétükben veszi át a mandátumát a képviselő-testület, azt szeretné szimbolizálni, hogy a velük való együttműködésre törekszik az önkormányzat, hiszen az általuk vezetett hivatal, intézmény munkája hatással van a kalocsaiakra, valamint számítanak a segítségükre egy fejlődő város építésében.