Beszámolók a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola sikereiről

„Húzd keresztül”gyermek és ifjúsági fesztivál

2015. május 8-9.-én, Székesfehérváron rendezték meg a Művészetek Házában a versenyt, melyre az országból és határainkon túlról is érkeztek csoportok.

A Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a Gyerökök csoporttal vett részt a versenyen, ahol Illésné Koszta Krisztina és Illés Zoltán koreográfiáját mutatták be: Intéző Úr címmel. A csoport vezetői: Illésné Koszta Krisztina és Illés Zoltán.

Három tagú szakmai zsűri értékelte a munkákat. A csoport nagyon jól szerepelt, a zsűri kiemelte a tánctudásukat, a koreográfiát és a gyerekek intenzív táncolását is. A versenyen összesen 28 csoport indult, ebből nyolcan kaptak arany minősítést, közöttük a Gyerökök csoport is. Reméljük ismét méltóképpen képviseltük iskolánkat és városunkat.

20150509_145342

Országos Tanulmányi verseny

2015. május 15-16.-án, Kaposváron rendezték meg az Együd Árpád Művészeti Iskolában a versenyt, melynek ez volt a döntője.

Az iskolánk két párral jutott be a döntőbe, az I. korcsoportban Vácz Virág és Lakatos Bence, míg a III. korcsoportban Hajós Hanna- Iván Dóra szerepelt. A felkészítő tanárok: Illésné Koszta Krisztina és Illés Zoltán. Mind két pár nagyon jól szerepelt, bár Virág és Bence nem kaptak helyezést, mégis a pontszámaik alapján az élmezőnyben voltak. 1 -3. helyezést osztottak a versenyen és a lányok a korcsoportjukban megnyerték az versenyt, azaz I. helyezést értek el. A korcsoportjukban 27 pár került be a döntőbe, melyek közül ők kiemelkedően teljesítettek és az első helyezésen kívül még kaptak egy különdíjat is a versenyen való összteljesítményükért!

Nagyon büszkék vagyunk rájuk, a rengeteg munka meghozta az eredményét!

hanna-dóri