FORGALMI REND VÁLTOZÁS! – Nem hajthatnak be a buszok a Szentháromság térre és az Asztrik térre!

Visszatérő problémaként tárgyalta képviselő-testületünk múlt héten a Szentháromság térre és az Asztrik térre rendszeresen behajtó autóbuszok problémás közlekedési szokásait. A szabályok figyelmen kívül hagyása, a megállási-, várakozási előírások be nem tartása valamint a buszok állandó szabálytalan parkolása komoly problémát teremt a területen áthaladó gyalogos- és gépjárműforgalom számára egyaránt.

Városunkban, a történelmi városrész közvetlen környezetében található Csilás-parkban nemrégiben autóbusz parkoló került kialakításra, mely jelentős számban képes buszok parkoltatására a központi területen. A várakozóhely és a Szentháromság tér közötti utcarész szintén felújításra került, így e szakasz már kulturált és biztonságos lehetőséget nyújt az áthaladó gyalogos forgalom számára.

A probléma megoldására és a fejlesztés eredményeként kialakult burkolt felületek megóvása végett képviselő-testületünk elfogadta az április 11-i ülésén tárgyalt határozati javaslatot, így az autóbuszok Szentháromság- és Asztrik térre történő behajtásának korlátozása érdekében behajtani tilos táblák kerültek kihelyezésre a Szent István király út és a Kossuth Lajos utca irányából.

A behajtási tilalom alól kizárólag a jelölt területen elhelyezkedő iskolák tanulóinak utaztatását végző vállalkozók mentesülhetnek majd abban az esetben, ha az intézmény és a személyszállítási vállalkozó között kötött megállapodás alapján a vállalkozó kérvényezi azt.