Kunszt József díjak átadása

kunszt-dijMájus 15-én pénteken került sor az idei Kunszt József díjak átadására. A 15. alkalommal megrendezett ünnepséget Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek nyitotta meg, majd átadta a szót egykori tanárának Dr. Lukács László SchP, budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola professor emeritusának. Ezután Kinyóné Lakatos Melinda méltatta Grabiczáné Fekete Zsuzsannát, Kalocsa Város jelöltjét.

Grabiczáné Fekete Zsuzsanna 1965-ben született Kalocsán. Érettségit az I. István Gimnáziumban szerzett majd tanulmányait a szegedi József Attila Tudományegyetem német-orosz szakán folytatta. 1988 óta egykori iskolájában a Szent István Gimnáziumban tanít. Munkáját elismerve Dr. Bálint József Kalocsa Város polgármestere jelölte a díjra.

A Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata által jelölt hét nyelven is beszélő és jelenleg is a Katolikus Óvodában és Iskolában tanító Baranyi Erzsébet M. Alix nővért Koczkás Emma M. Eszter nővér méltatta.

Végül, de nem utolsó sorban Dr. Bábel Balázs érsek úr méltatta saját jelöltjét, ki egykori diákja Fülöp Ernő kanonok, c. apát, kerületi esperes, igazgató. Az érsek úr elmondta, hogy rendhagyó módon egy fiatalemberre került a választása, ki nagy mértékben segítette munkáját az iskoláknál.

A díjakat Dr. Bábel Balázs érsek adta át, majd a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium növendékeinek műsorával zárult az ünnepség.