LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ – Szent István király út forgalomkorlátozása, teljes útlezárás

Tájékoztatjuk Kalocsa város lakosságát, hogy 2021. április 26-án 08:00-16:00 óra közötti időszakban, a Szent István király út 73. számú ingatlan előtt létesítendő kijelölt gyalogos átkelőhely befejezési munkálatai miatt, a közút teljes szélességben a forgalom elöl lezárásra kerül.
A teljes útzár ideje alatt, az út járműforgalmának átvezetése megszűnik. A lezárással egyidőben, a Szent István király út Ady utca – Filvig köz közötti szakasza, valamint a Szent István király út Árpádfejedelem utca – és a létesítendő kijelölt gyalogos átkelőhely közötti szakasza zsákutcaként funkcionál. A Filvig köz felöl érkezők forgalmára „kötelező haladási irány jobbra” jelzőtábla kerül elhelyezésre.
A lezárt útszakasz bevezető pontjain (Ady utca és Árpádfejedelem utca felöl) „zsákutca” közúti jelzőtábla kerül elhelyezésre.
Az építés helyszínéhez közeledve továbbra is számíthatunk figyelemfelkeltő valamint utasítást adó jelzőtáblákkal.
A Szent István király úton kialakított várakozóhelyek a továbbiakban is használhatóak.
A munkálatok várhatóan 2021. április 27-én (kedd) befejeződnek, azonban ezen a napon még a Szent István király út páros házszámú oldalán félpályás útzárással kell számítani, a páratlan számú oldal megnyitásra kerül.
A kivitelezési munkálatok az időjárás függvényében 1-1 munkanappal eltolódhatnak, de várhatóan 2021. április 28-án a Szent István király út forgalma mindkét forgalmi irány számára megnyílik.
Fentiekre tekintettel, a forgalmi dugók, és az esetleges közlekedési feszültségek megelőzése érekében, kérjük az ideiglenes forgalom korlátozást figyelembe venni, és az útirányt ennek megfelelően tervezni szíveskedjenek.

Köszönjük a lakosság megértését és türelmét.

Tisztelettel:
KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA