Másodszor is Kalocsára került a vándorkupa

Május 27-én került megrendezésre Mélykúton a Bács-Kiskun Megyei Köztisztviselők XIV. Szabadidősport Napja. Kalocsa idén 39 fővel érkezett azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a tavalyi évben elnyert legeredményesebb csapatnak járó vándorkupát ismét hazahozza. A szándékhoz akaraterő és ügyesség is párosult, hiszen a 11 versenyszámban összesen 18 dobogós helyet és három különdíjat szereztek a mieink.

DSC_4204+

Ezzel az eredménnyel nem volt kétséges, hogy a csapatversenyt Kalocsa nyerte. A győzelemhez mindenki teljesítményére és pontszerző helyére szükség volt. Többeknek sikerült egészen az aranyéremig menetelni. Elsők lettek focistáink, Dr. Tóth-Kovács Ádám, Vargyas László, Mészáros Norbert, Buzogány Szabolcs, Boromisza Viktor, Ihracska Alex, Szabó Balázs, Gojtán István, Kinyóné Lakatos Melinda, Fuszenecker Ágnes és Mezey Gabriella összeállításban. Kiemelkedő kapusteljesítményéért Gojtán István különdíjat kapott, Buzogány Szabolcs pedig 8 góllal gólkirály lett. Aranyérmet hoztak az úszók is.

Egyéni 100 méteren és 200 méteren első lett a lányok között Mezey Gabriella, a fiúk között pedig Marton Balázs, ezüstérmes lett ezeken a távokon Kinyóné Lakatos Melinda és Szabó Balázs. A 4 úszó csapatként nem talált legyőzőre, így aranyéremmel gazdagította a kalocsaiakat. Népi játékokban a Balaton Dóra, Kiss Erzsébet, Nyutali Norbert és Tamás Péter alkotta csapat ezüstérmet szerzett. Petanque számban egyéni második lett Mészáros Norbertné és Tihanyi Tibor is. A női csapat Mészáros Norbertnével és Kovács Diával első lett, különdíjat kapott Béleczki Ildikó. A bronzérmesek táborához csatlakozott Baksa Lajos dartsban, Magony Tamás pedig sakkban. A Magony Tamás és Vörös Eszter duó pedig a harmadik helyen zárt a sakk csapatversenyben.

Dr. Tóth-Kovács Ádám és Fonyódi Zsolt futók csapatként harmadikként értek célba. A végső sikerhez kellett még az asztaliteniszben nyújtott teljesítmény, ahol Szalontai Erzsébet, Koch István és Hajós Endre szerepelt. Futóinkat Dr. Látó Anita, Ranga Ildikó és Mezey Gabriella, a dartsosokat Dr. Fetter Ágnes és Boldizsár Kitti erősítette. A nagy hőségben keményen küzdött röplabda csapatunk, Fuszenecker Ágnes, Viola-Sztricsevits Szilvia, Gönczöl Gabriella, Pintér Ferenc és Tóth János. Végül, de nem utolsó sorban, tekejátékban is részt vettünk, ahol Szigeti Attiláné és Szalai Erzsébet szerepelt.

Az elfáradt sportolóknak Vörös Tibor főzött energiapótló pörköltet. A csapat sikerének eléréséhez többen is segítséget nyújtottak, köszönet Etzenhauser Konrádnak, aki az utazást biztosította, a Menza Kft.-nek, valamint Németh Józsefnek, akik az ebéd elkészítésének hátterét biztosították. Köszönet továbbá Kalocsa Város Önkormányzatának, valamint a Kalocsai Polgármesteri Hivatal dolgozóinak, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy idén ismét Kalocsa legyen a legjobb.

Összeállította: Mezey Gabriella