Sajtóközlemény – BEFEJEZŐDÖTT A SKATEPARK KALOCSÁN C. PROJEKT

Kalocsa Város Önkormányzata

Sajtóközlemény – BEFEJEZŐDÖTT a SKATEPARK KALOCSÁN C. PROJEKT

    1. március 30.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00436 az. sz., „Skatepark Kalocsán” c. Európai Uniós pályázat megvalósítási időszaka a műszaki átadás-átvételi eljárás 2020. november 9-i sikeres zárását követően 2021. március 31. napjával hivatalosan is véget ér.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 11 435 386 Ft európai uniós támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), azon belül is a Közösen Kalocsáért Helyi Közösség által az Értékeink mentén c. Helyi Közösségfejlesztési Stratégia részeként meghirdetett TOP-7.1.1-16-H-090-2 kódszámú helyi felhívás nyertes pályázataként.

A projekt célja, hogy a Kalocsa, Kiss János utca 2. szám alatt található Molnár Ferenc Sport- és Szabadidő Központ sportolási palettáját színesítve, a jelenleg a városi köztereken sportolókat egy a céljuknak megfelelő helyen összpontosítsuk kortól, nemtől függetlenül, ezzel is segítve a közösség egymásra találását, új kapcsolatok kialakulását. A pálya egy olyan, eddig a helyi sportélettől szeparált közösséget vont be a városi sport vérkeringésébe, akik az általuk képviselt sportban egyénileg tudnak eredményeket elérni, fejlődést bemutatni.

Az építmény elhelyezése a lehetőségek- igények-, gazdaságossági, terület-felhasználási szempontokból a sport- és szabadidő központ déli részére történt, így a közterületről könnyen megközelíthető, a terület beépíthetőségében rejlő tartalékok, bővítési lehetőség megmaradnak. A beépített területen a 25 x 12 m-es (300m2) alépítmény, speciális bevonatú nagy ellenállóképességű csiszolt beton fogadófelülettel került kialakításra, erre kerültek felépítésre a speciálisan legyártott, fémvázas, üvegszál erősítésű, nagy teherbírású műgyantás lemezborítású elemek.

A fejlesztésnek köszönhetően az eddig a városban különböző helyeken sportoló fiatalok egy adott területen, ellenőrzött környezetben hódolhatnak aktív sportszenvedélyeiknek.