Kalocsa város polgármesterének újévi köszöntője

Tisztelt Kalocsaiak!

 

Köszöntöm Önöket az új év első napjain, amely mindannyiunk számára egy új kezdetet is jelent. Új fogadalmat, új terveket vagy épp célkitűzéseket, amit a 2024-es évben megvalósíthatunk majd.

Tekintsünk egy kicsit vissza és foglaljuk össze az elbúcsúztatott év eseményeit. 2023-ban 495 millió forintos egyedi támogatásnak köszönhetően városunk költségvetése kevésbé volt feszes az előző évekéhez képest. Ennek köszönhetően 226 millió forint összegben tudtunk megvalósítani önerős beruházásokat. Városunk óvodai épületeinek karbantartására összesen 106 millió forintot költött önkormányzatunk. Örömteli, hogy az idei évben a bölcsődei konyha fejlesztése is megvalósulhatott, ahol több évtizedes, elavult eszközöket tudtunk újra cserélni. A Vagyonhasznosítási Kft. gépparkját is fejleszteni tudtuk mindösszesen 113 millió forintból új fűnyíró, traktorok és gépek érkeznek.

Úgy gondolom, hogy rendezvények terén is igen mozgalmas évet zárhattunk és a Duna Aszfalt Zrt-nek köszönhetően 40 millió forint támogatásban részesült városunk, így a Paprikafesztivál költségei ebben az évben nem a város költségvetését terhelték.

A tavasszal megrendezésre került Pünkösdi Népművészeti Fesztivált és az őszi a Paprikafesztivált is elsöprő sikerrel zártuk, ahol minden korosztály megtalálta kikapcsolódási lehetőségét. Október elején az Idősek Világnapja alkalmából pedig városunk nyugdíjas korosztályának biztosítottunk méltó szórakozási lehetőséget, melyen több százan vettek részt és a hangulat ismét kiváló volt!

Látható jelei vannak, hogy a város végre fejlődő pályára lépett. Gazdaságunk erősítésével, új munkahelyek teremtésével Kalocsa egy élhető településé válik, amely mind a beruházók, mind a gyermekes családok számára vonzó lesz. 2024-ben az új Duna híd átadásának köszönhetően ez mind egy karnyújtásnyira áll már tőlünk és én, polgármesterként azon dolgozom, hogy mindez megvalósuljon.

Összegzésül, búcsúztassuk méltón az elmúlt évet és köszöntsük reményekkel telve, együtt az Új Évet! Kívánok mindenkinek sikerekben és boldogságban gazdag Újesztendőt! Kívánok mindenkinek jó egészséget, sok erőt és kitartást!

Hajrá Kalocsa!

 

Dr. Filvig Géza

Kalocsa Város Polgármestere